top of page

Pasta met gegrilde groentjes , spekjes en rucola-olie


De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak van de njam-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes! Elke chef stelt een menu voor vier dagen samen, met bijhorend boodschappenlijstje én een haarfijn uitgewerkt voorbereidingsplan.  Hij/zij trekt enkele uurtjes uit om alle voorbereidingen van deze vier gerechten te doen en ervoor te zorgen dat je elke avond op maximum een kwartiertje een verse maaltijd op tafel tovert.

De 10 njam!-chefs die ons zullen inspireren met hun snelle maar vooral overheerlijke maaltijden: Jeroen De Pauw, Piet Huysentruyt, Jan Buytaert, Bart Desmidt, Dagny Ros, Peppe Giacomazza, Johan Segers, Jan Tournier, Dominique Persoone en Steffi Vertriest.

Vanaf zaterdag 1 september gedurende 10 weken op njam! 


Ik ontving een foodbox van Njam! met daarin de ingrediënten voor deze heerlijke groene pasta... DIt recept, van Jeroen De Pauw, is su-per lekker en ontzettend eenvoudig om te maken! Proberen maar!

Nodig


3 paprika's (rood, geel en groen)

1 courgette

1 teentje look

2 takjes rozemarijn

200 gr spekblokjes

400 gr pasta

50 gr groene olijven

Olijfolie


rucola-olie


100 gr rucola

1/2 bussel peterselie

1 teentje look

250 ml sla olie

peper en zout


Klaarmaken


Schil de paprika's , snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in ronde plakjes. Doe beide groentjes samen met een teentje look in een schaal en besprenkel ze met olijfolie, rozemarijn, peper en zout. Meng goed.


Verhit een grillpan op het vuur. Grill er de plakjes courgette en de stukken paprika in.


Doe alle ingrediënten voor de rucola-olie in de blender en mix glad.


Bak de spekblokjes krokant. Voeg er de gegrilde groenten en olijfjes aan toe.


Kook de pasta al dente en giet af. Meng de pasta onder de groentjes en de spekjes. Voeg ook de rucola-olie toe. Verdeel de pasta over verschillende borden en werk af met een takje groen.


Smakelijk!!

bottom of page