top of page

Kerstidee: Fazant met mirabellen en zoete aardappelcrème en gedroogde parmaham

Bijgewerkt op: 18 dec. 2018

Etentjes organiseren bezorgt mij geen stress. Integendeel! I love it! Ik sta meestal al voor iedereen wakker is in de keuken en leef me er helemaal in uit. Maar naar de winkel gaan, daar krijg ik het van. Ik vergeet ook altijd wel iets dat übernoodzakelijk is voor mijn recept en dan moét ik wel nog eens terugkeren. Dat bezorgt mij wel een pakje stress!

(Bekijk het volledige interview op weekendknack.be)

Voor 4 personen


4 fazantenfilets

2 zoete grote aardappels

2 oranje wortels

2 paarse wortels

2 gele wortels

4 kleine raapjes

4 sneetjes parmaham

Mirabellen op siroop

Olijfolie

Boter

Honing

Tijm

Peper en zoutTableware: Sanodegusto www.sanodegusto.com

Food from: @lidlbelgium


Cook it!


Maak de wortels schoon en snijd ze in schijfjes. 

Was de raapjes en snijd ze in 4. Verdeel de groenten op een bakplaat met bakpapier. Giet er wat olijfolie en honing over, kruiden met peper en zout en zet dit in een voorverwarmde oven op 190 graden voor een 20 tal minuten.

Schik de vier plakjes parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet dit voor zo'n vier minuten onder de grill tot hij mooi krokant is. Breek in stukjes.

Schil de zoete aardappel en kook gaar in gezouten water. Pureer daarna in de blender met een scheutje room en breng op smaak met peper en zout.

Bak de mirabellen kort aan in de pan met wat olijfolie.

Verhit een lepel boter in een braadpan. Dep de fazantenfilets droog en bestrooi met peper en zout. Bak op elke kant 2 minuten en laat nog wat verder garen in de pan. 

Tijd om te dresseren! Bon appetit!

bottom of page