top of page

Irish ribeye met krokante groentjes

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019


Krokant gebakken groentjes, in één pan, met een zoet korstje, bekomen door de kokosolie en agave... en dat met een bleu gebakken vleesje? Can you imagine? Zalig zo op een regenachtige , druilerige avond. Met een glaasje rode wijn daarbij, wordt je instant vrolijk van toch?


Check ook eens het prachtige bord die ik hier gebruikte. Met heel veel trots mag ik mij sinds kort ambassadrice noemen van het merk : SanoDegusto.

De borden van SanoDegusto bevatten een geïntegreerde Tempcontrol® technologie. Dat wil zeggen dat ze langer warm / koud blijven dan elk ander bestaand tafelgerei!

Ideaal! Je hoeft je dus nooit meer te haasten bij het dresseren van borden of tijdens het eten. Ga eens naar www.sanodegusto.com voor meer info.

Nodig voor 2 personen

1 Irish ribeye

Haal overigens het vlees al 20 minuten op voorhand uit de koelkast , anders blijft het vlees koud vanbinnen

1 paksoi

200 gram spruiten

1 zoete aardappel

1 el kokosolie

1 el agave

1 el boter + 1 el olijfolie

150 gram spinazieKlaarmaken!


Verhit 1 el olijfolie met 1 el boter en bak het vlees aan beide kanten, voor 3 minuten.

(Dit voor bleu zoals op de foto. Prefereer je wat meer gebakken? Laat de de ribeye dan wat langer liggen , maar let er op dat je het vlees maar één keer aan elke kant bakt.)

Draai het vlees om en laat het een 3-tal minuten rusten onder aluminiumfolie.


Kook de spruitjes gaar in gezouten water. En bak deze dan aan in 1 el kokosolie samen met zoete aardappelbrunoise (kleine blokjes dus) , paksoi in reepjes en de spinazie. Voeg dan een el agavesiroop en wat peper en zout toe en serveer dit met het vlees in fijne plakjes.


Ik werk af met kerstomaatjes en wat grof zeezout.


Smakelijk!

bottom of page